duminică, 3 octombrie 2010

Iubirea Neconditionata sau Viata Mea =Viata Noastra

Am trait o viata singuratatea in doi. O viata care m-a macinat pe dinauntru 19 ani, atat de mult incat uram sa traiesc ce ajunsesem. Insa D-zeu ma binecuvantase cu 2 fii care mi-au dat oxigenul necesar sa ma tarasc inainte ...incercam sa inaintez prin mlastina in care ma afundam cu fiecare pas. Am oferit sansa dupa sansa, doar sa nu ma simt vinovata de suferinta pe care as fi provocat-o divortand de tatal copiilor mei. Ii ofeream lui sansele pe care trebuia sa le ofer copiilor mei.Uitasem ca ei aveau nevoie sa simta dragostea tatalui lor nu sa inceapa sa-l urasca. Am gresit atat de mult tinandu-i in acea suferinta incat nu cred ca voi reusi vreodata sa mi-o iert.


Intr-o seara mi-am privit copiii dormind , suspinand dupa alta cearta si amenintari  ale parintilor lor. M-am simtit ingrozitor stiind ca ii tin incatusati intr-o nefericire care nu trebuia sa fie si a lor ci doar a mea . Dimineata am facut pasul care mi-a schimbat viata, destinul, dar care mi-a adus ,in acelasi timp, mult prea multa ura in suflet ,pe langa multele dezamagiri ( in primul rand din partea tatalui fiilor mei , apoi din partea "prietenilor" si a celor care imi erau familie).Groaza, ura,usurare,ura, neincredere,ura, incertitudine,ura, liniste, ura,teama de ce va urma, ura,dezamagire,ura,scarba, ura, iertare, ura,acceptare ...atat de multa ura!Le-am trait pe toate, uneori separat, de multe ori simultan.

D-zeu nu m-a uitat, a fost langa mine in fiecare clipa desi , uneori eram atat de istovita incat uitam sa ma mai rog(sau poate nu mai aveam putere s-o fac). Insa EL stia ca nu L-am uitat si m-a vegheat neconditionat. Intr-o zi, ca o dovada a iubirii Sale, mi-a zambit si a creat un suflet special pentru mine. Mi l-a trimis pe Catalin...La inceput am avut atat de multe indoieli si refuzam sa-l accept in viata mea. Simteam ca niciun barbat nu mai merita dragostea mea, nu mai vroiam sa iubesc sau sa fiu iubita pentru ca nu mai credeam in iubire. Catalin nu s-a speriat , a ramas langa mine si copiii mei si ne-a demonstrat ca are nevoie de noi. Ciudat ,nu-i asa? El avea nevoie de noi. Un barbat singur , fara copii, incepuse sa-mi iubeasca fiii, sa le fie alaturi si sa-i sustina ,fara sa ezite, in orice situatie. Nefiresc , m-am gandit eu...cum un strain sa tina la copiii mei in timp ce tatal lor nu doreste decat sa uite de ei si sa-i faca sa cada in genunchi in fata lui, sa-i cerseasca putin timp impreuna , cand ar fi trebuit ca el sa se asigure ca nu le lipseste nimic si sa le ofere tot sprijinul sau de tata, moral si nu numai, atunci cand vor avea nevoie? Dar el, tatal biologic, are alta familie(dupa cum le-a spus copiilor) si nu are timp pt ei.

Nu stiu daca timpul le-a fost prieten sau dusman . Fiul cel mare a reusit sa treaca peste gelozia initiala,dupa un an  ura a  inlocuit-o cu indiferenta , ca intr-un final sa fie acoperita in totalitate de ambitie. Fiul cel mic , probabil mai introvertit, si-l sterge din memorie cat poate de repede, ca rezultat al refuzului tatalui sau de a-si petrece cateva clipe cu el.Vrea sa renunte la nume si la tot ce il leaga da tatal sau. Din fericire(sau din pacate, nici eu nu mai stiu) D-zeu mi-a dat ,in ultimii 3 ani ,putina intelepciune incat sa nu mai fac ceva ce voi regreta mai tarziu si il voi lasa pe el sa aleaga, cand va fi adult.Nu acum. Poate timpul ii va darui un strop de intelepciune si tatalui lor.

Catalin, barbatul creat special pentru a ma iubi neconditionat ...nu este un simplu om, este binecuvantarea cu care am fost rasplatita pentru oceanul de lacrimi care mi-a inecat viata 19 ani.Este fericirea care imi saruta fiecare clipa a vietii , alaturi de copiii mei. Este implinirea mea ca femeie si sotie. Este mai mult decat am visat sau am sperat vreodata. De cerut nu am cerut niciodata asta lui D-zeu. Am implorat din toti rarunchii putina liniste sufleteasca pentru mine si copiii mei .Cu siguranta D-zeu s-a speriat de ecoul tipatului meu si mi l-a trimis pe el, barbatul care iubeste neconditionat, cel care ofera totul fara sa astepte nimic in schimb.Este plin de defecte ,pe care i le ador, iubesc nebunia lui, nu as schimba nimic la el pt nimic in lume,insa calitatea sa mareata este SUFLETUL. Pe el il iubesc eu si pentru el traiesc. Suntem un singur suflet si asa vom ramane vesnic, dincolo de parerile si rautatile celor din jur.

Deseori imi asez capul pe pieptul lui si ii ascult inima. Dupa putin timp mi-am dat seama ca inimile noastre bat la fel. Astazi strig din toti rarunchii: "Multumesc, Doamne, pentru binecuvantarile tale, Alex, Teo si Catalin! Te implor, Doamne, nu-mi lua nicio picatura din ce am, altceva nu-mi doresc".

Nu avem averi dar suntem cei mai bogati oameni din lume. Eu am cea mai valoroasa comoara care poate exista: 2 copii care isi traiesc viata iubindu-ma , rasplatindu-ma pt ca i-am purtat in pantece si un sot care respira prin mine si care mi-a redat viata. Un sot care m-a invatat ce este fericirea, ma face s-o simt in fiecare zi , oricat de mohorata ar fi ea .Pentru aceste 3 binecuvantari eu ma rog in fiecare clipa a vietii, fara unul din ei as muri. Nu se va inventa niciodata cuvantul care sa exprime dragostea mea pentru ei si nu voi reusi nicicand sa le arat ce inseamna ei pentru mine. Sa spun ca ei sunt viata mea, e mult prea putin, sufletul meu deja le apartine ...

Multumesc, Doamne pentru mangaierea Ta, multumesc pentru ca ma iubesti atat de mult !Iarta-ma Doamne ca am urat atat de mult, ajuta-ma sa uit acest sentiment...

Astazi viata mea este iubire.O traiesc, o respir, o simt.Ma simt mai frumoasa si mai plina de incredere ca niciodata. Este adevarat, ura iti urateste sufletul si chipul deopotriva,iubirea este inaltatoare. Sa iubesti este divin...sa fii iubit este ingeresc.

2 comentarii:

  1. Ceea ce însemnaţi voi pentru mine...voi toţi patru, nu cred că voi avea vreodată cuvinte să pot descrie. Vă iubesc sis şi te iubesc la nebunie, de aceea îţi doresc tot binele şi fericirea din lume alături de Cătă şi cei doi băieţi deosebiţi... Nu am cuvinte iubita mea surioară...pentru a spune cât de mult însemni pentru mine!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc, Ramonica mea draga. Stiu , am simtit din prima zi cand ne-am scris pe forum. Cum sa nu stiu cat ne iubesti cand esti in sufletul meu in fiecare clipa a vietii? Nici eu nu am cuvinte sa-ti multumesc pentru tot . Si eu va iubesc enorm si sunt f trista ca o distanta atat de mica mi se pare un ocean.

    RăspundețiȘtergere